Behang
Werken

We behangen met glasweefselbehang en dat vereist inderdaad een zorgvuldige en schone aanpak. Hieronder zijn enkele algemene stappen die u kunt volgen om dit te doen. Deze zult u zeker al gevonden hebben op het internet. We hebben veel ervaring met het aanbrengen van dit soort behang en gebruiken ook alleen maar glasweefselbehang. Bespaar u een hoop werk en ergernis als het niet gaat zoals u wilt.

  1. Bereid de muur voor: Maak de muur schoon en droog voordat u begint met het behangen. Verwijder eventueel oude behangresten, vul gaten op en schuur de muur glad.

  2. Snijd het behang op maat: Meet de hoogte van de muur en snijd het behang op maat. Laat enkele centimeters extra over de lengte van het behang om ervoor te zorgen dat u genoeg heeft om de hoeken om te slaan en af te snijden.

  3. Breng lijm aan: Breng de lijm gelijkmatig aan op de muur met behulp van een roller. Zorg ervoor dat u de lijm niet te dik aanbrengt om te voorkomen dat er luchtbellen ontstaan.

  4. Plaats het behang: Plaats het behang op de muur en druk het voorzichtig aan. Werk van boven naar beneden en strijk het behang glad met een behangborstel of -roller.

  5. Snijd overtollig behang af: Snijd het overtollige behang af met een scherp mesje en een behangliniaal. Wees voorzichtig om niet te veel druk uit te oefenen en de muur te beschadigen.

  6. Herhaal het proces: Herhaal de bovenstaande stappen totdat de hele muur bedekt is.

Zorg ervoor dat u tijdens het behangen voldoende ventilatie in de kamer heeft om te voorkomen dat de lijm te langzaam droogt. Het is ook een goed idee om handschoenen te dragen om te voorkomen dat de lijm aan uw handen blijft plakken.

Ik hoop dat deze informatie nuttig voor je is. Mocht je nog vragen hebben, laat het gerust weten of neem voor meer informatie contact op!

Binnen

Schilderwerk

Buiten

Schilderwerk

restauratie

Schilderwerk

decoratief

Schilderwerk

behang

werken